Van Hanegem trekt mening Van Gaal in twijfel: 'We hebben hem te groot gemaakt'

Van Hanegem trekt mening Van Gaal in twijfel: 'We hebben hem te groot gemaakt'

29-11-2022 23:20
52

Willem van Hanegem twijfelt of Oranje op dit moment de spelers heeft om het verschil te maken op het WK. In zijn column in het Algemeen Dagblad laat hij weten dat Memphis Depay wel erg belangrijk wordt gemaakt door bondscoach Louis van Gaal.

"Je kunt alles van Memphis vinden, maar hij is ongelooflijk belangrijk", zei Van Gaal, die zijn aanvalsleider probeerde klaar te stomen voor de knock-outfase. "We hebben hem nodig en willen we wereldkampioen worden, dan moet hij spelen."

Van Hanegem is het daar niet helemaal mee eens. 'Ik vind dat zelf wat overdreven en ik denk ook dat we hem inmiddels een beetje te groot hebben gemaakt. Een prima speler als hij fit is, maar nu lijkt het alsof alles van hem zal afhangen. Zijn invalbeurten in Qatar waren erg moeizaam en de basisplaats tegen Qatar is mislukt qua spel, alleen niet qua minuten', schrijft de Kromme.

Het Feyenoord-icoon betwijfelt of Memphis snel weer zijn niveau haalt. 'Dus moet je ook kijken naar jongens die het vermogen hebben om iets te beslissen. Van Gaal heeft het in aanloop naar Qatar bijvoorbeeld uitgebreid over Xavi Simons gehad. Laat hem dan ook invallen in een wedstrijd die al binnengesleept is en waarin we wel iets van onbevangenheid konden gebruiken. Nu moet hij zaterdag misschien debuteren in de knock-outfase, als Louis hem dan wel tijd gunt.'

Van Hanegem ziet een gebrek aan spelers die het verschil kunnen maken voorin, aangezien 'Steven Bergwijn niet voor niets uit het elftal zal zijn gehaald'. 'Dus kijken we allemaal naar Cody Gakpo.'