'We hebben lipgelezen, Van Gaal zei: de volgende keer ga je spelen'

'We hebben lipgelezen, Van Gaal zei: de volgende keer ga je spelen'

30-11-2022 06:49 Laatste update: 06:50
93

Xavi Simons heeft van Louis van Gaal te horen gekregen dat hij dit WK in actie gaat komen. Dat stelt Kees Luijckx, die het onderonsje van het tweetal na het duel met Qatar (2-0) bestudeerd heeft.

Direct na de wedstrijd nam Van Gaal Simons apart en sprak hij hem toe. "Wij hebben even lipgelezen", begint Luijckx bij het ESPN-programma WK Praat. "Van Gaal zei: de volgende keer ga je spelen. Serieus, dat kon je heel duidelijk zien. Nu begrijp ik dat die gasten met hun hand voor hun mond praten", vervolgt de voormalig verdediger, die vermoedt dat Simons in een soortgelijke situatie als de 2-0 voorsprong tegen Qatar gebracht wordt. "Van Gaal heeft ook wel het gevoel dat hij Simons tekort heeft gedaan."

"Ik ga niet mee in de polonaise dat Simons moet spelen, maar als je kijkt wie hij wel laat spelen... Dan begrijp ik het niet echt", besluit Luijckx, die bijval krijgt van collega Hans Kraay junior. "Je had Berghuis voor De Roon kunnen laten invallen. Dan had je Xavi op tien kunnen zetten. Als je als Simons zijnde al niet tegen Qatar kan invallen... We moeten niet doen alsof hij van PSV O19 af komt."