Oranje krijgt waarschuwing van oude bekende: 'Ze moeten uitkijken!'

Oranje krijgt waarschuwing van oude bekende: 'Ze moeten uitkijken!'

30-11-2022 08:51
49

Sergiño Dest kijkt uit naar het treffen met het Nederlands elftal. De Amerikaan, die in Nederland is opgegroeid, komt in de achtste finale een aantal oud-ploeggenoten tegen.

Dest gaf dinsdagavond de cruciale assist bij het enige doelpunt van de Verenigde Staten tegen Iran. Het was genoeg om achter Engeland tweede in de groep te eindigen. Dest wacht een onderonsje tegen het land van zijn moeder. "Geweldig, echt geweldig", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad

In 2019 koos Dest voor een interlandcarrière bij Team USA. "Nederland is een mooi land en ik ben hier geboren, maar het was mijn gevoel voor Amerika dat er bovenuit stak." De vleugelverdediger, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, speelde in Amsterdam samen met Matthijs de Ligt, Noa Lang, Daley Blind en Jurriën Timber. Frenkie de Jong was zowel bij Ajax als bij FC Barcelona zijn ploeggenoot. "Ze moeten uitkijken!", geeft Dest hen een boodschap mee.

Oranje en de Verenigde Staten treffen elkaar aanstaande zaterdag om 16.00 uur. De winnaar plaatst zich voor de kwartfinales.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie