'Pure bewondering' voor Gakpo: 'Loopt rond alsof dit zijn zoveelste toernooi is'

'Pure bewondering' voor Gakpo: 'Loopt rond alsof dit zijn zoveelste toernooi is'

30-11-2022 09:10
98

Cody Gakpo is de absolute uitblinker bij het Nederlands elftal, concludeert Kees Kist. De voormalig spits bij onder meer AZ geeft de aanvaller, net als Frenkie de Jong, een 7,5 voor zijn optreden tegen Qatar (2-0).

Kist is rapporteur voor De Telegraaf en geeft het hoogste cijfer aan Gakpo en De Jong. "Deze jongen heeft wel iets heel aparts, hè? Hij kan langzamerhand op elke positie in de aanval het verschil maken", zegt hij over de PSV'er. "Hij vult de posities feilloos in. Hij kan goed schieten, met links en rechts, en hij hij kan koppen!", vervolgt Kist, die vol lof is. "Cody sleept Oranje er elke keer doorheen. Als er een goal moet worden gemaakt, staat hij op."

"Dat is zo ontzettend knap als je pas 23 jaar bent", vervolgt hij. "Hij loopt op dit WK rond alsof het zijn zoveelste grote toernooi is. Maar hij komt net kijken op dit podium en zou eigenlijk nog plankenkoorts moeten hebben. Niets van dat alles. Ik heb pure bewondering voor hem. Laten we maar trots zijn dat we zo'n veelzijdige spits in Oranje hebben."

Ook De Jong ontvangt complimenten voor zijn spel, maar ook voor zijn doelpunt. "De goal die hij maakt, is schitterend en niet zomaar een intikker. De meeste jongens zouden daar te laat komen, maar Frenkie is op de eerste meters altijd snel en daardoor is hij nog bij de bal voordat die verdediger hem op zijn pantoffel kan nemen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie