'Ronaldo accepteert exorbitant aanbod en tekent voor tweeënhalf jaar'

'Ronaldo accepteert exorbitant aanbod en tekent voor tweeënhalf jaar'

30-11-2022 09:28 Laatste update: 11:45
143

Cristiano Ronaldo staat op het punt zijn transfer naar Saudi-Arabië af te ronden. De Portugees verkast naar alle waarschijnlijkheid naar Al-Nassr, waar hij een contract voor tweeënhalf jaar tekent en tweehonderd miljoen euro per jaar gaat verdienen.

Het Spaanse Marca was in november een van de eerste media die berichtte over een overgang van Ronaldo naar Saudi-Arabië en meldt woensdag dat de transfer bijna rond is. Ronaldo beseft naar verluidt dat het moeilijk wordt om bij een club uit de Europese elite aan de slag te gaan, waardoor hij het sportieve aspect op een lager pitje heeft gezet. 

De Amerikaanse MLS biedt ook uitkomst voor de Portugees, al is er geen enkele club die qua salaris in de buurt komt van wat Al-Nassr wil betalen. Ronaldo moet het uithangbord worden van het voetbal in Saudi-Arabië. Met de komst van de 37-jarige aanvaller zet het Arabische land zich in de schijnwerpers, iets wat Saudi-Arabië op sportgebied graag wil.

Ronaldo zit zonder club, nadat Manchester United zijn contract heeft ontbonden. Aanleiding daarvoor was het explosieve interview van Ronaldo bij Piers Morgan, waarin hij alles en iedereen de maat nam, inclusief Erik ten Hag. Momenteel speelt de aanvaller met Portugal op het WK.