Rashford deelt droevig nieuws en draagt treffers op: 'Hij was een groot fan'

30-11-2022 09:45
3

Marcus Rashford heeft zijn twee doelpunten tegen Wales opgedragen aan een overleden vriend. De Engelsman begon voor het eerst dit WK in de basis en betaalde het vertrouwen van bondscoach Gareth Southgate uit.

Rashford en Phil Foden kregen de voorkeur boven Bukayo Saka en Raheem Sterling. De Manchester United-aanvaller zorgde vijf minuten na rust voor de openingstreffer, door een vrije trap op geweldige wijze binnen te schieten. Ook het slotakkoord was bij de 0-3 zege van Engeland na een individuele actie voor Rashford.

Zijn treffers draagt hij op aan een overleden vriend. "Een vriend van mij is een paar dagen geleden overleden", vertelt Rashford na afloop van de wedstrijd op de persconferentie. "Hij had een hele lange strijd met kanker. Ik ben blij dat ik heb kunnen scoren voor hem. Hij was een goede vriend en een groot fan."

Engeland kroonde zich door de overwinning tot groepswinnaar van Groep B en ontloopt daardoor OranjeThe Three Lions nemen het in de achtste finales op tegen Senegal.