Groot WK-optimisme in de Verenigde Staten: 'Liever Nederland dan Senegal'

Groot WK-optimisme in de Verenigde Staten: 'Liever Nederland dan Senegal'

30-11-2022 11:48 Laatste update: 12:12
89

Het Nederlands elftal moet zich zorgen maken in de aanloop naar de confrontatie met de Verenigde Staten in de achtste finales van het WK. Althans, dat is de mening van de Amerikaanse analisten in de studio van FOX Soccer.

Het wordt in de Verenigde Staten als een voordeel gezien dat niet Senegal, maar Nederland eerste is geworden in Groep A. "Ik denk dat we Nederland kunnen pakken", aldus Jimmy Conrad, een 27-voudig international voor Team USA die nu bekendheid geniet als YouTuber.

"Senegal voelt zich nu goed, die ploeg komt in vorm", vervolgt Conrad. "Van Nederland hebben we het beste nog niet gezien. Het moet blijken of we dat nog te zien krijgen. Ik heb vertrouwen in onze kansen tegen Nederland."

"Ik denk dat Nederland een betere tegenstander is voor de VS dan Senegal, vanwege het verschil in fysieke kracht", voegt voormalig Engels international Warren Burton eraan toe.

Volgens oud-PSV'er DaMarcus Beasley 'verdient' de ploeg van bondscoach Gregg Berhalter al het WK-succes. "Ik ben trots als ik dit team zie spelen. Het WK van 2026 is in ons land, maar deze spelers willen zich al in 2022 laten zien."