Spanningen bij België lopen op: Martinez schiet uit zijn slof en laakt 'genie'

Spanningen bij België lopen op: Martinez schiet uit zijn slof en laakt 'genie'

30-11-2022 12:59 Laatste update: 13:05
39

De maat is vol voor Roberto Martinez in de aanloop naar het allesbeslissende WK-duel van België met Kroatië. De bondscoach laakt het negatieve sentiment rond zijn ploeg en spreekt harde woorden.

Alles wijst erop dat er enorme spanningen zijn in de kleedkamer van de Rode Duivels, maar Martinez ontkent. "Ik weet niet waar die verhalen vandaan komen of wie ze naar buiten brengt. Die persoon heeft een eigen goal gemaakt voor België en probeert om zijn eigen WK te winnen in plaats van het team te steunen", aldus Martinez, om er cynisch aan toe te voegen: "Die persoon is een genie."

De storm aan kritiek na de nederlaag tegen Marokko (2-0) heeft impact gehad op de Rode Duivels, bevestigt Martinez. "Misschien hebben we te veel geluisterd naar wat de buitenwereld zei. Er zijn media die graag op fake of negatief nieuws springen in plaats van het meest getalenteerde team in de geschiedenis van het Belgisch voetbal te steunen. Hopelijk kunnen de échte fans er nog van genieten."

Martinez, die zelf ook zwaar onder vuur ligt, zegt 'niet blij' te zijn met de prestaties tegen Marokko en Canada. "Maar dit was de eerste keer dat we met twee goals verschil hebben verloren op een groot toernooi. Nu moeten we onze verantwoordelijkheid opnemen." België trapt donderdag om 16.00 uur af tegen Kroatië en moet winnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie