Vink onthutst: 'Zag je zijn startsnelheid? Dan denk ik: die zit er ook gewoon bij'

Vink onthutst: 'Zag je zijn startsnelheid? Dan denk ik: die zit er ook gewoon bij'

30-11-2022 13:27
125

Marciano Vink heeft zijn twijfels bij het wisselbeleid van Louis van Gaal. De analist vraagt zich af waarom de Oranje-bondscoach geen nieuw elan inbracht tegen Qatar (2-0).

"Cody Gakpo is heerlijk aan het voetballen, maar de rest loopt tegen een muur", stelt Vink bij het ESPN-programma WK Praat, doelend op de voorhoede van het Nederlands elftal. Volgens de voormalig profvoetballer had Oranje aan het eind van de wedstrijd frisse energie kunnen gebruiken. "Het was hartstikke leuk geweest als Van Gaal in minuut 75 was overgeschakeld naar 4-3-3."

Dat gebeurde niet. "Dan kan je dezelfde poppetjes weer inbrengen en de geijkte wissels doorvoeren, maar daar word je ook niet warm van." In de slotfase kwamen onder meer Teun Koopmeiners, Vincent Janssen en Wout Weghorst binnen de lijnen. "Koopmeiners heeft geen fantastische beurt gemaakt, maar komt er wel in. Weghorst komt erin terwijl je Luuk de Jong op de bank hebt. Wat heeft die gedaan? Hij is dus plan F."

Vink is uiterst kritisch op Weghorst, die voor de tweede keer speeltijd kreeg. "Weet jij een moment waarop hij een bal heeft aangeraakt?", vraagt hij aan Kees Luijckx. "Janssen wordt ook ingebracht... Zag je zijn startsnelheid? Dan denk ik: die zit er ook gewoon bij. Je kan best Xavi Simons of Luuk de Jong inbrengen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie