Enrique kraakt harde noten over WK: 'Punt bereikt dat we de weg kwijt zijn'

Enrique kraakt harde noten over WK: 'Punt bereikt dat we de weg kwijt zijn'

30-11-2022 14:43
68

Luis Enrique, bondscoach van Spanje, uit zijn zorgen over de ontwikkeling van het hedendaagse interlandvoetbal. De 52-jarige Spanjaard vindt het verontrustend dat veel landen op het WK zo defensief ingesteld zijn.

Tot dusver zijn al vijf WK-wedstrijden in Qatar in 0-0 geëindigd, terwijl het zesmaal 1-0 of 0-1 werd. Ter vergelijking: tijdens het WK 2018 bleef slechts één wedstrijd doelpuntloos. Enrique wil niets weten van een incident. "We hebben een punt bereikt dat we de weg kwijt zijn", foetert hij op zijn Twitch-kanaal. "Het eerste dat je als trainer op de cursus leert, is dat voetbal een show, een spektakel moet zijn."

"Er zitten 50.000 tot 100.000 mensen in een stadion en er kijken nog eens miljoenen mensen vanuit huis. Het is net als een theaterstuk: als het saai is, blijft er uiteindelijk niemand zitten", vervolgt Enrique, die met Spanje tot dusver met 7-0 van Costa Rica won en 1-1 gelijkspeelde tegen Duitsland. Enrique denkt te weten waar het probleem vandaan komt. "Het probleem is dat de druk zo groot is, dat iedereen alles op de defensie gooit. Dat zie je hier ook op het WK. Ploegen vallen hier alleen maar aan als ze al verloren hebben."

De Spaanse bondscoach benadrukt dat hij er anders in staat. "Ik denk dat voetbal een show is. Ik vind dat je de mensen moet laten zien dat je zin hebt om te spelen en de fans te vermaken." Spanje speelt donderdagavond zijn laatste groepswedstrijd, tegen Japan. La Selección heeft aan een punt genoeg om de achtste finales te bereiken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie