Excelsior pikt versterking op bij Ajax: 'Wist dat ik volgende stap wilde maken'

Excelsior pikt versterking op bij Ajax: 'Wist dat ik volgende stap wilde maken'

30-11-2022 17:06
26

Kik Pierie is blij dat hij de overstap maakt van Ajax naar Excelsior. De verdediger stond afgelopen zomer al op de radar bij de Rotterdamse club.

Excelsior huurt Pierie tot het einde van het seizoen van Ajax. "Ik wist dat ik in de winter een volgende stap wilde maken. Dan ga je kijken welke clubs interesse hebben en naar clubs waar ik interessant voor kan zijn. Ik kwam heel snel uit bij Excelsior Rotterdam", zegt Pierie via de Excelsior-kanalen. "Ondanks dat zij niet beschikking hebben over een ruime begroting, doen zij er alles aan om te denken in creatieve oplossingen. Die mentaliteit spreekt mij aan. De club is heel ambitieus en dat ben ik ook. Ik wil mezelf verder ontwikkelen en daarom is dit een goede match."

"Wij hadden Kik deze zomer al op het oog, maar toen koos hij ervoor om bij Ajax te blijven", zegt technisch manager Niels van Duinen. "Nu maakt hij alsnog de stap naar ons en daar zijn wij heel blij mee. We waren op zoek naar een linksbenige verdediger en bovendien kan Kik op meerdere posities uit de voeten. Hij kent de competitie goed en wij denken dat hij ons met zijn ervaring verder gaat brengen om ons doel in de Eredivisie te bereiken. Het is prettig dat we Kik in overeenstemming met Ajax per direct aan onze selectie kunnen toevoegen, waardoor hij de voorbereiding op de tweede seizoenshelft geheel kan meemaken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie