Mogelijk mutaties bij Ajax: Er zijn al wel wat dingen in gang gezet

Mogelijk mutaties bij Ajax: "Er zijn al wel wat dingen in gang gezet"

30-11-2022 17:25 Laatste update: 18:01
75

Ajax bereidt zich in het Spaanse Marbella voor op de start van de tweede seizoenshelft. Algemeen directeur Edwin van der Sar erkent dat de eerste niet goed is, maar stelt dat er vertrouwen is voor de tweede.

Ajax begon goed aan het seizoen, maar zakte daarna steeds verder weg, met als dieptepunten de Champions League-wedstrijden tegen Napoli en competitieduels met PSV, Vitesse en FC Emmen. "Het is duidelijk dat we niet tevreden zijn over de eerste seizoenshelft, maar dat is helemaal niemand bij Ajax. De evaluatie heeft plaatsgevonden en daarin bespreken we hoe we de voorbije maanden hebben beleefd, maar vooral ook waar de verbeterpunten plaats moeten vinden. In de selectie, in de staf, in de organisatie. En het is voor iedereen duidelijk wat het doel is: het landskampioenschap, dat is het belangrijkste voor Ajax", zegt Van der Sar in Marbella tegen Voetbal International.

Ajax legt in Spanje de basis voor de tweede seizoenshelft, maar heeft nog niet iedereen bij elkaar vanwege het WK. "Tegelijkertijd is het ook veelzeggend dat we elf internationals op het WK hebben rondlopen. Daarmee moet er voldoende kwaliteit voor handen zijn om goed te presteren. We moeten niet op dezelfde voet verder, dat is helder. We moeten wedstrijden eerder beslissen, verdedigend stabieler staan. Dat soort punten zijn bij iedereen naar voren gekomen en liggen natuurlijk bij de trainer en de staf. Daar krijgen ze ook de tijd voor."

En of er nog versterking komt? Van der Sar durft het niet te zeggen. "Er zijn al wel wat dingen in gang gezet. Ik verwacht een paar wijzigingen in de selectie, maar dat is nu nog lastig te voorspellen. Dat hangt van meerdere factoren af, en er is nu ook nog een WK bezig. Daar spelen sommige jongens zich ook weer in de kijker, zo gaat dat altijd. Aan de andere kant lopen er bij ons ook spelers rond die je perspectief moet geven om meer aan spelen te komen. Is dat niet bij ons, dan elders."