Australië knokt zich in puntje-van-de-stoel-wedstrijd naar volgende ronde

Australië knokt zich in puntje-van-de-stoel-wedstrijd naar volgende ronde

30-11-2022 17:54
62

Australië gaat samen met Frankrijk naar de volgende ronde van het WK in Qatar. Het versloeg een slecht en zwak Denemarken met 1-0.

In de spannende Groep D was Frankrijk na twee wedstrijden al geplaatst voor de volgende ronde, maar de wedstrijd Frankrijk - Tunesië stond desondanks nog bol van de spanning. Want wanneer Tunesië op voorsprong zou komen, wisten Australië en Denemarken dat er gewonnen moest worden.

Als er een wedstrijd was waarin het voor Denemarken niet mocht, dan was dat deze. Denemarken, onder aanvoering van Christian Eriksen, deelde in de openingsfase meerdere speldenprikjes uit tegen de stugge Australiërs, maar scoren lukte niet. Het lukte Australië maar niet om een vuist te maken, al kreeg het vlak voor rust wel wat meer kansjes.

Bij Denemarken kwam Kasper Dolberg na een uur spelen binnen de lijnen voor Martin Braithwaite, waarna alle alarmbellen afgingen. Niet vanwege de wissel van Dolberg, wel omdat Australië op voorsprong kwam. Mathew Leckie troefde Joakim Maehle af en passeerde Kasper Schmeichel met een leep schot in de verre hoek: 1-0. 

Het was nu of nooit voor Denemarken, maar bij de ploeg van Kasper Hjulmand ging vrijwel alles mis. Daardoor bleef Australië relatief eenvoudig op de been, op wat hachelijke momenten in blessuretijd na, en gaat het naar de achtste finale van het WK.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie