Meulensteen trots op zijn ploeg Australië: 'We hebben echt historie geschreven'

Meulensteen trots op zijn ploeg Australië: 'We hebben echt historie geschreven'

01-12-2022 08:29 Laatste update: 09:21
7

René Meulensteen is zo trots als een pauw op de Australiërs die woensdagavond de knock-outfase van het WK haalden. De Nederlander is sinds 2018 de assistent van Graham Arnold bij de Socceroos en zo’n grote prestatie zag hij in het Australische voetbal nog zelden.

"Het is echt ongelofelijk wat we gedaan hebben", vertelde de dolgelukkige Meulensteen tegenover De Telegraaf. "We hebben echt historie geschreven. In 2006 speelden die jongens allemaal in de Premier League, Bundesliga en La Liga. Nu hebben we jongens uit Schotland, de 2. Bundesliga, de Australische A-League. Dat is wel een heel ander verhaal."

Viereneenhalf jaar geleden begon voor Meulensteen het avontuur bij de Australische voetbalploeg. De Nederlander maakte jarenlang furore als assistent van Alex Ferguson bij Manchester United en was zelf hoofdtrainer van onder andere Fulham en Maccabi Haifa. "Australië heeft altijd een sterke band gehad met Nederlandse trainers. Ik ben niet iemand die wordt gedreven door ego en de grote man moet zijn en vooraan moet staan", vertelt Meulensteen over zijn huidige rol.

Aan voorspellingen over de achtste finales wil Meulensteen zich nog niet wagen. Dan is Argentinië de tegenstander. De Nederlander wil nu nog even genieten van de prestatie van het team dat met 1-0 won van Denemarken. "Veel mensen hadden lage verwachtingen van ons. Het maakt ons trots dat we dit toch gepresteerd hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie