'Je schaamt je dood voor Oranje, ik heb het zelden gezien... Dat gebrei'

'Je schaamt je dood voor Oranje, ik heb het zelden gezien... Dat gebrei'

01-12-2022 10:28
84

Jan Mulder laat geen spaan heel van het Nederlands elftal. De voormalig spits bij onder meer Ajax doet veel televisiewerk in België en zegt zich te schamen voor de prestaties van Oranje op het WK in Qatar.

"Ik loop door de straten van Brussel langs de gevels, de mensen kennen mij daar... Je schaamt je dood! Dan heb je mazzel dat de Belgen net zo slecht zijn. Maar Nederland, dat is... Ik begrijp het niet", foetert Mulder bij Studio WK 22 op de NOS. "Ik heb het zelden gezien. Dat gebrei, de eindeloze, hemeltergende bezoekingen."

Mulder volgt het Nederlands elftal met weinig plezier. "Als ik een kwartier naar het Nederlands elftal kijk moet ik even naar buiten", zegt de analist, die niet begrijpt waarom Louis van Gaal een beroep doet op de van een blessure terugkerende Memphis Depay. "Voor mij is dat hetzelfde als Eden Hazard bij België. Het is profvoetbal op het hoogste niveau: dan mag je niet iemand meenemen die de conditie van Hazard of Memphis heeft, hoe goed ze ook zijn. Het is een soort verkapt amateurisme."