Berghuis dient criticasters van repliek: 'Weet je nog het EK 2008?'

Berghuis dient criticasters van repliek: 'Weet je nog het EK 2008?'

01-12-2022 12:17
82

Steven Berghuis erkent dat het gelijke spel tegen Ecuador (1-1) impact heeft gehad op het Nederlands elftal. De groepsduels zijn grondig geanalyseerd, waardoor er vertrouwen heerst over de rest van het WK.

"Kort na de wedstrijd tegen Ecuador overheerste de teleurstelling", laat Berghuis optekenen door Voetbal International. Volgens de middenvelder bleek uit de analyse dat Oranje te slordig aan de bal was. "De Mexicanen bij Ajax, Álvarez en Sánchez, hadden me trouwens al gewaarschuwd dat Ecuador een heel talentvolle en goede spelersgroep heeft. Van Senegal hadden we minder last. Toen lagen er meer ruimtes voor ons om aan voetballen toe te komen."

Dat het Nederlands elftal nog niet sprankelt, baart Berghuis geen zorgen. "Weet je nog het EK 2008? Met een fantastisch groepsfase, waarin Oranje geweldig voetbalde. Meteen daarna werden ze uitgeschakeld. Dan heb ik het liever andersom. Ik zie dit WK verschillende toplanden die niet geweldig spelen. Natuurlijk is het mooi wanneer je als ploeg kunt shinen op een eindtoernooi. Maar het kan ook zakelijk en steady."