Ronaldo loopt blessure op, meespelen onzeker: 'Het is fifty-fifty'

Ronaldo loopt blessure op, meespelen onzeker: 'Het is fifty-fifty'

01-12-2022 17:17
11

Het meespelen van Cristiano Ronaldo tegen Zuid-Korea is onzeker. De 37-jarige spits moest de training van woensdag aan zich voorbij laten gaan. Portugal-bondscoach Fernando Santos houdt een flinke slag om de arm.

Ronaldo trainde woensdag individueel binnen, terwijl de rest van de selectie buiten trainde. "Ik denk dat het het fifty-fifty is of hij kan spelen", zegt Santos op het persmoment in aanloop naar de laatste groepswedstrijd. Voor Portugal is het wel of niet meespelen van Ronaldo niet van levensbelang, aangezien het land al zeker is van de achtste finales.

Bij een zege of gelijkspel tegen Zuid-Korea is Portugal zeker van groepswinst. Santos zet niet in op een remise en wil voor de eerste plaats gaan. "Winnen en bovenaan eindigen in onze groep is cruciaal, want dan hebben we een extra dag om te herstellen." De eindverantwoordelijke onthult vrijdag te rouleren. Nuno Mendes, Otávio en Danilo zijn geblesseerd, waarvan eerstgenoemde dit WK niet meer in actie komt. "Om de vier dagen spelen is zwaar, spelers worden moe en ervaren vermoeidheid. Vermoeidheid leidt tot stress en stress leidt tot blessures."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie