'Topclubs in Europa schrikken wakker, Amrabat was in januari rond met Tottenham'

'Topclubs in Europa schrikken wakker, Amrabat was in januari rond met Tottenham'

02-12-2022 07:06
52

Nordin Amrabat is bijzonder trots op zijn broertje Sofyan, die zich met Marokko plaatste voor de achtste finale van het WK door een 2-1 zege op Canada. De 35-jarige aanvaller van AEK Athene denkt dat er nog meer moois in het verschiet ligt voor de Leeuwen van de Atlas.

"Ik ben echt ongelooflijk trots op Sofyan", begint Nordin in De Telegraaf. "Als je op zo'n podium – in drie wedstrijden tegen landen als Kroatië, België en Canada – zó goed speelt, dan heb je veel in je mars. Ik denk dat de topclubs in Europa die hebben zitten slapen nu wel wakker zijn geschrokken. In januari was Sofyan zelf al rond met Tottenham Hotspur, maar kwam er geen akkoord over de transfersom met Fiorentina. Ik denk dat de geïnteresseerden nu in de rij zullen staan."

Ook ex-Ajacieden Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui krijgen lof. "Hun terugkeer in de nationale ploeg is natuurlijk ontzettend belangrijk. Dat zij er nu weer bij zijn, geeft ons een enorme boost. Hakim en Noussair zijn ervaren topspelers, die niet voor niks bij Chelsea en Bayern München spelen."

Amrabat denkt dat het beter is dat Ziyech vertrekt bij Chelsea. "Dat hij zo weinig speelt, is echt dood- en doodzonde, want ik zie hem heel graag voetballen. Ik vind dat hij naar Ajax moet gaan om daar zijn carrière te beëindigen. Maar of hij dat wil… Ajax is een prachtige club, maar dan speelt Hakim – met alle respect – wel weer tegen RKC en Sparta. Ik kan me ook voorstellen dat hij nog eens in de Serie A wil kijken, bijvoorbeeld bij AC Milan."

Voorlopig ligt de Marokkaanse focus evenwel op het WK. In de achtste finale is Spanje de tegenstander. "Er wordt op dit moment Marokkaanse voetbalgeschiedenis geschreven. Het kan zo maar dat Marokko verrast en de kwartfinale haalt, want je schakelt natuurlijk niet zomaar België in de groep uit."