Berghuis: 'Met meetings kan hij grappig uit de hoek komen'

Berghuis: 'Met meetings kan hij grappig uit de hoek komen'

02-12-2022 08:28
61

Steven Berghuis is te spreken over de aanpak van Louis van Gaal. De middenvelder van Ajax en Oranje noemt humor en duidelijkheid als belangrijke factoren van de bondscoach.

"Ik zou hem omschrijven als kritisch, duidelijk en behulpzaam. Een man met humor ook. Met meetings kan hij grappig uit de hoek komen", zegt Berghuis tegen Voetbal International. "Tijdens persconferenties gebeurt dat toch ook wel? Maar het sleutelwoord bij hem is duidelijkheid. Iedereen weet waar hij aan toe is. Iedereen weet op welke positie hij zich moet richten en wat daar wordt verwacht. Ik denk dat iedereen daar een prettig gevoel bij heeft."

Dat Van Gaal zijn ambitie om wereldkampioen te worden niet onder stoelen of banken steekt, spreekt Berghuis aan. "Andere coaches zijn daar misschien wat voorzichtiger in of vonden dat niet nodig. Ik vind het wel wat hebben. Het is meer van: als je niet gelooft in de wereldtitel, wat heb je hier dan te zoeken?"

"Het zou respectloos zijn naar onze tegenstanders als we roepen dat we wereldkampioen gáán worden", legt de Ajacied uit. "Er zijn zó veel goede ploegen op dit WK. Dat is echt niet misselijk. Het gaat erom dat je er als team in gaat geloven en dat uitstraalt. Dat vergroot volgens mij de kans dat het kan gaan lukken."

Het Nederlands elftal komt zaterdag in actie tegen de Verenigde Staten in de achtste finales van het WK.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie