'Als je Oranje zegt in de VS, beginnen ze gelijk over die drie spelers'

'Als je Oranje zegt in de VS, beginnen ze gelijk over die drie spelers'

02-12-2022 12:05 Laatste update: 03-12-2022 18:57
56

Nick Marsman weet als geen ander dat de Verenigde Staten staat te trappelen voor de clash met Oranje in de achtste finales van het WK. De doelman van Inter Miami FC vertelt in Juichen! de podcast van VoetbalPrimeur dat de Amerikanen ontzag hebben voor het Nederlands elftal, maar wel kansen zien. 

"Ik kreeg heel veel appjes van de mensen daar, big game saturday", vertelt Marsman in Juichen!. "Eigenlijk zijn ze in elke sport heel arrogant, ze noemen het niet voor niets de World Series in honkbal. Maar in voetbal zijn ze best wel nederig. Ze zijn heel positief dat ze nu door zijn in de poule. Dat is een enorme boost voor het Amerikaanse voetbal."

"Winnen of verliezen, dat ze dit hebben bereikt is al een hele grote prestatie. Maar ze hebben er allemaal wel heel veel vertrouwen in", benadrukt Marsman, die Tyler Adams in het oog vindt springen bij Team USA. "De captain, ik vind hem wel echt goed spelen. Hij zet de lijnen uit."

Tegelijkertijd is er volgens de oud-keeper van FC Twente, FC Utrecht en Feyenoord ontzag in het Amerikaanse kamp. "Ze hebben sowieso wel heel veel respect voor de Nederlandse voetballers. Tegen Frenkie de Jong kijken ze natuurlijk op, tegen Memphis Depay en Virgil van Dijk ook. Als je het Nederlands elftal zegt, beginnen ze daar gelijk over die spelers. Zij spelen natuurlijk bij Europese topteams, daar kijken ze tegenop."

"Bij Amerika is dat eigenlijk alleen Christian Pulisic van Chelsea. Dat is dan ook de grote speler", aldus Marsman. Luister hieronder de aflevering van Juichen! voor de vooruitblik van de doelman. Oranje en Team USA staan zaterdag vanaf 16.00 uur tegenover elkaar.

Luister hieronder de nieuwste aflevering van Juichen! met Nick Marsman in aanloop naar de WK-confrontatie met de Verenigde Staten.