Blind baalt van tendens om Oranje: 'Ik hoorde het De Roon ook al zeggen'

Blind baalt van tendens om Oranje: 'Ik hoorde het De Roon ook al zeggen'

02-12-2022 14:47
234

Daley Blind baalt van de negativiteit rondom het Nederlands elftal. De linkervleugelverdediger refereert aan het verleden en denkt dat Oranje juist op de goede weg is.

Blind wordt door de NOS gevraagd of het Nederlands elftal altijd stoïcijns blijft onder de kritiek. "Laten we zeggen dat positiviteit leuker is dan negativiteit", countert de Ajax-verdediger. "Maar ik kijk er niet raar van op. Het is vaak negatief, vind je niet? Dan doel ik niet alleen op dit WK." Blind stelt dat de Oranje-selectie de wedstrijden kritisch genoeg analyseert. 

"Ik las statistieken, dat het Nederlands elftal in 2008 een fantastische groepsfase speelde en daarna direct naar huis kon", vervolgt Blind. "Ik hoorde het Marten de Roon ook zeggen: als je wereldkampioen wordt zonder een goede wedstrijd te spelen, teken je ervoor." Blind beseft dat het niet vanzelfsprekend is dat Oranje in de achtste finales staat, doelend op de uitschakeling van onder meer Duitsland en België. "Het niveau ligt dicht bij elkaar. Teams worden sterker. Ze graven zich beter in om zo min mogelijk doelpunten te incasseren en ze spelen op de counter."