LIVE-discussie: Ronaldo is fit genoeg en staat aan de aftrap tegen Zuid-Korea

LIVE-discussie: Ronaldo is fit genoeg en staat aan de aftrap tegen Zuid-Korea

02-12-2022 14:55 Laatste update: 15:03
14

Het is de laatste dag van de wedstrijden in de groepsfase. Zuid-Korea gaat het om 16.00 uur opnemen tegen Portugal. Bij een overwinning kan het doorgaan als Uruguay met een minimaal verschil wint van Ghana in de andere wedstrijd.

Zuid-Korea staat derde in Groep H, maar kan zich bij een overwinning tegen de Portugezen nog plaatsen voor de knock-outfase van het WK in Qatar. Tegelijkertijd moet Zuid-Korea dan hopen op een kleine zege van Uruguay op Ghana zodat het doelsaldo niet in gevaar komt. Son Heung-min moet bij Zuid-Korea voorin voor het gevaar zorgen.

Het moet gek lopen als Portugal de eerste plaats in de groep nog uit handen geeft. Ghana moet dan zorgen voor een ruime overwinning op Uruguay, terwijl Portugal moet verliezen. Portugal heeft aan een punt genoeg om als groepswinnaar te eindigen. Cristiano Ronaldo, die een twijfelgeval was voor de wedstrijd van vrijdag, is aanvoerder en speelt als spits naast Ricardo Horta. 

De opstellingen:
Zuid-Korea: Seung-gyu; Moon-hwan, Young-gwonm, Kyung-won Kwon, Jin-su; In-beom Hwang, Jung; Kang-in Lee, Jae-sung Lee, Son; Cho.
Portugal: Diogo Costa; Dalot, Pepe, António Silva, João Cancelo; Rúben Neves, Matheus Nunes, Vitinha, João Mário; Horta, Ronaldo