'Ajax had al meer plezier aan Kudus kunnen beleven, hij is een weergaloze speler'

'Ajax had al meer plezier aan Kudus kunnen beleven, hij is een weergaloze speler'

02-12-2022 15:22 Laatste update: 15:23
84

Ajax maakt te weinig gebruik van de kwaliteiten van Mohammed Kudus, stelt George Boateng, assistent-trainer bij de Ghanese nationale ploeg. De middenvelder annex aanvaller is een van de uitblinkers bij Ghana dit WK.

Boateng, die in Nederland voor Feyenoord actief was, vindt Kudus een ongelooflijk talent. "Maar hij moet nog wel ervaring opdoen, meters maken. Wij geven hem meer speelminuten dan hij bij Ajax krijgt. Als Mohammed daar wat vaker mee zou mogen doen, hadden ze al veel meer plezier aan hem kunnen beleven", laat hij optekenen door Voetbal International.

"Hij begon fantastisch aan dit seizoen, maar heeft uiteindelijk niet genoeg basisplaatsen gekregen. Onterecht, in mijn ogen", aldus Boateng. "Maar goed, ik ben niet zijn hoofdtrainer in Amsterdam. Wij vinden hem een weergaloze speler." De 47-jarige assistent denkt dat Kudus op termijn naar de absolute top kan. "Of het nou in Engeland, Italië of Duitsland is. Hij is zo dynamisch, intelligent, veelzijdig en technisch vaardig. Kwaliteit, gewoon. En nog zo jong. Hij gaat een heel mooie toekomst tegemoet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie