Brands doet transferverhaal uit de doeken: 'PSV had serieuze interesse'

Brands doet transferverhaal uit de doeken: 'PSV had serieuze interesse'

02-12-2022 16:27
94

Marcel Brands is lyrisch over Brazilië-spits Richarlison. De algemeen directeur bij PSV werkte bij Everton samen met de aanvaller. Brands onthult dat Richarlison bijna in Eindhoven had gespeeld.

"Hij heeft lengte, snelheid, hij is beweeglijk, kan op alle posities in de aanval uit de voeten en is technisch goed. Hij kan uitzonderlijk goed koppen, heeft enorme sprongkracht en uitstekende timing in de lucht", zegt Brands tegen de NOS over de 25-jarige Richarlison. Als director of football haalde Brands Richarlison in 2018 naar Everton.

In zijn eerste PSV-periode had Brands Richarlison, die toen nog bij Fluminense speelde, al in het vizier. "Wij hadden met PSV serieuze interesse. Ik ben toen zelfs nog naar Zuid-Amerika geweest om een toernooi te bekijken, maar wij konden de transfersom niet betalen. Als het een paar miljoen minder was geweest, dan hadden wij mee kunnen doen."

Ajax kon het gewenste bedrag wel betalen, maar Richarlison koos voor Premier League-voetbal bij Watford. Via Everton kwam de Braziliaan bij Tottenham Hotspur terecht.