Schreuder eerlijk: 'Daar had ik korter op moeten zitten, eerder moeten ingrijpen'

Schreuder eerlijk: 'Daar had ik korter op moeten zitten, eerder moeten ingrijpen'

02-12-2022 19:39
102

Alfred Schreuder geeft toe dat hij in de eerste seizoenshelft eerder in had moeten grijpen bij Ajax. De coach zag dat zijn ploeg na een goede start steeds minder presteerde. Schreuder weet ook wat hij anders moet doen in het vervolg van het seizoen.

In gesprek met Het Parool blikt Schreuder terug op de eerste seizoenshelft van Ajax. Hij steekt ook de hand in eigen boezem voor de mindere prestaties. "In het begin was er een frisse energie, en die was er op het laatst niet meer. Daar had ik zelf korter op moeten zitten, eerder in moeten grijpen. We hebben een nieuwe dynamiek nodig."

Hoe kan het dat die dynamiek weg is gevallen bij Ajax? "Dat kan meerdere oorzaken hebben, niet alleen door tegenvallende resultaten", reageert Schreuder. "Het geloof in elkaar kan wegzakken, het onderlinge vertrouwen. Jongens die niet spelen, worden onrustig met een WK in aantocht. Wij spelen heel aanvallend, we hebben veel mensen voor de bal en we krijgen te veel goals tegen. Dat Vitesse twee keer kan scoren tegen ons en Emmen drie keer, dat kan niet."

"Ik heb nagedacht over een verandering van speelwijze, maar dat is in mijn ogen niet de oplossing. Ik moet veel duidelijker de koppels maken achterin", gaat Schreuder verder. "Dat de rechter centrale verdediger verantwoordelijk is voor de rechtsback, als de linksback mee aanvalt. Ik denk dat we het defensief veel beter kunnen doen, ook in een viermansverdediging. En in samenspel met het middenveld. Voorin ligt ons probleem niet, we maken genoeg goals."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie