'Zelfs als we het WK hadden gewonnen, zou dat het einde zijn geweest'

'Zelfs als we het WK hadden gewonnen, zou dat het einde zijn geweest'

02-12-2022 23:00 Laatste update: 23:04
10

Ghana kan de zoektocht naar een nieuwe bondscoach beginnen. Na de WK-uitschakeling kondigde Otto Addo aan dat hij vertrekt, een keuze die hij voor het toernooi al had gemaakt.

De 47-jarige Addo gaat terug naar Borussia Dortmund. Daar werkt hij als jeugdtrainer. Daarnaast is hij er ook nog assistent-trainer van het eerste elftal. "Het was duidelijk dat ik zou stoppen na het WK. Mijn familie en ik zien onze toekomst in Duitsland. Ik ben blij met mijn rol in Dortmund. Zelfs als we wereldkampioen waren geworden, zou dat het einde zijn geweest. Dit is een familiebesluit", aldus Addo na afloop tijdens de persconferentie. 

De Duitse Ghanees, die als speler jarenlang uitkwam voor Dortmund, werd in september 2021 aangesteld als assistent-bondscoach van Ghana. Na het ontslag van Milovan Rajevac, vijf maanden later, schoof hij door als interim-bondscoach. 

Ghana ging vrijdag met 0-2 onderuit tegen Uruguay. Ondanks attractief voetbal en een spectaculaire overwinning op Zuid-Korea (2-3) eindigden The Black Stars roemloos als vierde in groep H.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie