Bondscoach Servië in opspraak om vulgaire taal richting Xhaka en Shaqiri

Bondscoach Servië in opspraak om vulgaire taal richting Xhaka en Shaqiri

03-12-2022 07:39
24

De Servische bondscoach Dragan Stojkovic heeft zich in het WK-duel met Zwitserland van zijn slechtste kant laten zien. Hij zou denigrerende opmerkingen hebben geuit richting Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri, Zwitserse spelers met Albanese roots.

Op sociale media zijn sprekers van de Servische taal het erover eens dat Stojkovic na de 2-1 van Servië riep: "Ik neuk jullie Shiptar-moeders." Het woord 'shiptar' wordt gezien als een scheldwoord voor Albanezen. 

Shaqiri liet zich overigens ook niet onbetuigd. Hij zette Zwitserland vrijdag op voorsprong, waarna hij de Servische supporters opzocht en zijn vinger voor zijn mond hield. De buitenspeler provoceerde Servië al eens tijdens het WK 2018, toen hij de Albanese adelaar uitbeeldde na een doelpunt. Daardoor lag het duel op voorhand al zeer gevoelig en dat kwam uit.

In de heetgebakerde wedstrijd gaf scheidsrechter Fernando Rapallini liefst elf gele kaarten: zeven voor Servië en vier voor Zwitserland. Het is het hoogste aantal sinds de WK-finale tussen Oranje en Spanje in 2010, toen er veertien gele kaarten vielen.

Zwitserland trok uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind tegen Servië, waardoor het zich plaatste voor de achtste finale.