Schreuder: 'Vanaf begin gezegd dat Kudus meer oogt als vrije aanvaller'

Schreuder: 'Vanaf begin gezegd dat Kudus meer oogt als vrije aanvaller'

03-12-2022 07:54
86

Ajax-trainer Alfred Schreuder verdedigt zijn keuze om Mohammed Kudus vooral als valse spits te laten spelen in de eerste seizoenshelft. De 22-jarige Ghanees maakte als aanvallende middenvelder en hangende rechtsbuiten indruk in de groepsfase van het WK in Qatar.

"Het is mooi om te zien dat Mohammed ook voor Ghana zijn doelpunten maakt. Dat heeft hij natuurlijk in de afgelopen maanden ook bij ons gedaan. Qua scorend vermogen denk ik dat Kudus terug kan kijken op een goede eerste seizoenshelft", zegt Schreuder tegen Voetbal International. Kudus scoorde tien keer in 21 officiële wedstrijden. 

Volgens Schreuder maakt Kudus een goede ontwikkeling door. "Ik heb vanaf het begin gezegd dat hij voor mij meer oogt als een vrije aanvaller, die heel moeilijk te verdedigen is. Dat was onder meer ingegeven omdat we natuurlijk ook veel goede middenvelders hebben. Ik denk dat hij ook op 10 goed kan spelen, maar dan wel meer op een middenveld met twee 6-en in zijn rug. Dat is ook een optie, want tegen PSV hebben we ook met Kudus op 10 gespeeld, en in de eerste helft speelde hij zeker niet verkeerd. Maar wat hij ons heeft gegeven als hij in de spits speelt, is gewoon heel erg goed."

"Kudus zei vanaf het begin dat hij speelt waar wij hem neerzetten, maar hij gaf ook aan dat hij zichzelf wel als nummer 10 ziet. Dat is ook niet erg, dat mag hij ook vinden", vervolgt Schreuder, die aangeeft dat er ook duels zijn waarin Ajax behoefte heet aan een type Brian Brobbey.

Voor Kudus en Ghana viel het doek in de groepsfase van het WK. Ajax besluit het trainingskamp in Marbella zaterdag met een oefenwedstrijd tegen Blackburn Rovers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie