Rensch: 'Mensen vergeten soms dat ik een ander type rechtsback ben dan Mazraoui'

Rensch: 'Mensen vergeten soms dat ik een ander type rechtsback ben dan Mazraoui'

03-12-2022 11:50 Laatste update: 13:42
57

Devyne Rensch kreeg na het vertrek van Noussair Mazraoui de gigantische taak om de rechtsbackpositie in te vullen. Volgens hem is dat niet altijd even makkelijk en zijn ups en downs normaal.

Dat vertelt hij in gesprek met de clubkanalen. "Natuurlijk wist ik dat Nous weg zou gaan en dat ik misschien de opvolger zou worden en ik denk ook dat ik die plaats heb gepakt." Rensch zag Ajax zich nog wel versterken met de Mexicaan Jorge Sánchez. "Natuurlijk moest er een nieuwe rechtsback komen, anders heb je alleen mij. Bij Ajax is er altijd concurrentie, dat zal je altijd blijven houden. Je moet presteren, anders kom je op de bank."

Dat hij nog geen twintig jaar is wordt volgens hem door veel mensen over het hoofd gezien. "Ik ben een jongen die graag wil leren en graag wil spelen, dus dat er soms wat downs in zitten is heel normaal. Het is lastig om het niveau van Nous te evenaren, want hij is gewoon een back op wereldniveau. Mensen vergeten soms dat ik een andere back ben dan Nous. Dat is soms lastig, maar dat moet je op een gegeven moment accepteren", besluit hij.

Rensch kwam in 2016 in de jeugdopleiding van Ajax terecht. Sinds 2020 maakt hij deel uit van het eerste team van de Amsterdammers. De enkelvoudig international viel af voor het WK met Oranje.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie