Amerika wil Oranje verrassen met 21-jarige spits: 'Dit jaar echt doorgebroken'

Amerika wil Oranje verrassen met 21-jarige spits: 'Dit jaar echt doorgebroken'

03-12-2022 15:18 Laatste update: 18:57
10

Het Nederlands elftal krijgt zaterdag vanaf 16.00 uur verrassend te maken met Jesús Ferreira. De 21-jarige spits van de Verenigde Staten is geen misselijke jongen, waarschuwt Nick Marsman in JUICHEN, de WK-podcast van VoetbalPrimeur.

Marsman, oud-doelman van onder meer Feyenoord en FC Utrecht, staat onder contract bij Major League Soccer-club Inter Miami CF en maakte Ferreira van dichtbij mee. "Hij speelt bij FC Dallas en is de opvolger van Ricardo Pepi, die naar Duitsland (FC Augsburg, red.) is vertrokken nu bij FC Groningen speelt", verklaart Marsman tegenover deze website. Ferreira vervangt Josh Sargent, die niet bij de wedstrijdselectie zit.

Wedden

Meer odds

"Dallas heeft hem echt belangrijk gemaakt en dat heeft hem zijn échte doorbraak opgeleverd. Ferreira is een jonge, goede speler", vervolgt de doelman. De aanvaller was dit seizoen betrokken bij 24 goals in 33 MLS-duels (18 doelpunten, 6 assists). Marsman: "Spitsen in Amerika lopen op elke bal, maar Ferreira is ook nog technisch zeer vaardig. En hij maakt knappe goals, waarbij hij vaak naar binnenkomt en de verre hoek zoekt."

Beluister de hele aflevering van JUICHEN hieronder!