Schreuder kan leven met nederlaag en looft Ajax-lichtpuntje: 'Sterke ontwikkeling'

Schreuder kan leven met nederlaag en looft Ajax-lichtpuntje: 'Sterke ontwikkeling'

03-12-2022 16:25 Laatste update: 16:48
16

Alfred Schreuder is niet blij met de oefennederlaag van Ajax tegen Blackburn Rovers, maar kan er wel mee leven. Het gaat volgens de Ajax-trainer ook om andere dingen, bijvoorbeeld de ontwikkeling van Ahmetcan Kaplan.

Ajax ging in Spanje met 0-2 onderuit tegen Blackburn Rovers. "Los van het resultaat is het goed dat jongens minuten hebben gemaakt. Maarten Stekelenburg maakte een stabiele indruk, Ahmetcan Kaplan is het lichtpuntje van de wedstrijd. Hij straalt uit wat we graag willen zien, sterk in de duels en goed aan de bal", zegt Schreuder tegen Ajax TV. "Hij zit nog in het begin van zijn ritme, dus we beginnen met 45 minuten. Woensdag gaat hij weer richting de 45 minuten, langzaam moeten we dat opbouwen."

Zonder WK-gangers en met jeugdige talenten kon Ajax geen overwinning over de streep trekken. "Dit is een uitstekende ploeg. Je zag dat we fysiek niet sterk genoeg waren tegen dit soort tegenstanders. We hadden kansen, maar het was niet goed genoeg om te winnen. De uitslag is wat minder belangrijk, omdat je ook naar andere dingen kijkt. Ik vind het bijvoorbeeld interessant om te zien hoe Kaplan zich ontwikkelt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie