Buitenspel: Biden reageert op Rutte: 'Moet het niet 'voetbal' zijn?'

Buitenspel: Biden reageert op Rutte: 'Moet het niet 'voetbal' zijn?'

04-12-2022 18:58 Laatste update: 18:58
82

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Rutte sluit discussie
Minister-president Mark Rutte heeft gevat gereageerd op de uitspraak van de Amerikaanse president Joe Biden. Biden wilde vlak voor de achtste finale tussen Oranje en de Verenigde Staten een punt maken, door 'It's called soccer!' de wereld in te brengen. Rutte komt daar na de overwinning van het Nederlands elftal even op terug.

'Sorry Joe, voetbal heeft gewonnen', schrijft Rutte op Twitter. Oranje won met 3-1 van Team USA en maakt zich op voor de kwartfinales van het WK in Qatar. Daarin treft de ploeg van Louis van Gaal de winnaar van de wedstrijd tussen Argentinië en Australië. Dat duel wordt zaterdagavond om 20.00 uur Nederlandse tijd afgewerkt. 

Update: De Amerikaanse president Joe Biden is zondag teruggekomen op de reactie van Mark Rutte op de zege van Oranje op Team USA in de achtste finale van het WK. De Nederlandse premier concludeerde dat 'football' had gewonnen, nadat Biden repte over 'soccer'. 'Moet het strikt genomen niet voetbal zijn?', kaatst Biden terug. 'Zonder dollen: de felicitaties zijn voor jou en je land, Mark. De rematch volgt in Nieuw-Zeeland.'

Met die laatste opmerking doelt Biden op het WK vrouwenvoetbal van volgend jaar. De Oranje Leeuwinnen zitten in een groep met de Verenigde Staten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie