Van Basten laakt Oranje-dissonant: 'Hij moet echt wakker worden'

Van Basten laakt Oranje-dissonant: 'Hij moet echt wakker worden'

03-12-2022 20:09
55

Marco van Basten laakt Steven Bergwijn. De Oranje-aanvaller kreeg een helft speeltijd van Louis van Gaal tegen de Verenigde Staten, maar kon San Marco in 45 minuten allesbehalve overtuigen.

Bergwijn begon dit WK als basisspeler, al bleef hij tegen Qatar de hele wedstrijd op de bank. Tegen Amerika deed hij de tweede helft mee. Rafael van der Vaart denkt dat Van Gaal de kwartfinale begint hoe Oranje de tweede helft tegen Team USA startte: met Bergwijn en Memphis Depay voorin en met Cody Gakpo daarachter. "Maar bij Bergwijn is de echt grote vorm er nog niet", constateert de 109-voudig international bij de NOS.

Van Basten gaat een stap verder. "Bergwijn moet echt wakker worden", stelt hij. "Hij moet echt wakker worden. Ik zou spelen met Gakpo, Bergwijn als hij wakker is, en Memphis. Dat is wel een goed trio." De voormalig aanvaller is van mening dat vrijwel geen enkele Oranje-speler in een goede vorm steekt. "Gakpo speelt een lekker toernooi en Noppert zit goed in zijn vel. De rest is zoekende of speelt redelijk, maar niet meer dan dat. Memphis is groeiende."