Dumfries openhartig: 'Heerst een taboe op, maar ik mag er best iets over zeggen'

Dumfries openhartig: 'Heerst een taboe op, maar ik mag er best iets over zeggen'

03-12-2022 20:24 Laatste update: 20:53
48

Denzel Dumfries vertelt openhartig over de mentale strijd die hij heeft gevoerd tijdens het WK. De rechtervleugelverdediger was met twee assists en een doelpunt de grote man tegen de Verenigde Staten, al beleefde hij persoonlijk een moeizame groepsfase.

"Ik kan je wel vertellen dat het niet makkelijk was, de kritiek die ik kreeg", wordt Dumfries na afloop van het duel geciteerd door Voetbal International. "Ik voelde in de groepsfase dat ik beter kan. Mentaal was het best wel zwaar om me eroverheen te zetten, maar ik heb de juiste mensen om me heen. In dat opzicht ben ik blij dat ik me vandaag heb kunnen revancheren, als je het zo mag noemen."

Dumfries vertelt dat hij al geruime tijd met een sportpsychologe werkt. "Al sinds mijn tijd bij Sparta. Met haar heb ik dit toernooi twee keer contact gehad. Soms denk ik weleens dat er een taboe op heerst, maar ik mag er best iets over zeggen, vind ik. Via Zoom hebben we contact gehad. Het is soms niet makkelijk om voetballer te zijn."

Volgens de wingback gaat het niet alleen om de kritiek van de buitenwacht, maar ook ook om zijn eigen verwachtingspatroon. "Het doet wat met je. Je wil belangrijk zijn en het beste doen met het team. Daarin is mentale weerbaarheid ook belangrijk. Ik ben heel kritisch op mezelf, kritischer dan iedereen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie