Blind: 'Hij zei: ik poets je schoenen, dan scoor je. Ik dacht: ik pak jou'

Blind: 'Hij zei: ik poets je schoenen, dan scoor je. Ik dacht: ik pak jou'

03-12-2022 22:30
140

Daley Blind deelt zijn gedachtes nadat hij Oranje op 2-0 had gezet tegen de Verenigde Staten. De linkervleugelverdediger zocht zijn vader, assistent-trainer Danny Blind, op, maar kwam uit bij Wout Weghorst.

"Ik had twee gedachtes", wordt Blind geciteerd door De Telegraaf. "Ik wilde naar mijn vader toe rennen, maar die ging op een gegeven moment weer zitten. Toen dacht ik aan Wout Weghorst. Die poetste laatst na de training mijn schoenen en zei toen: Ik poets je schoenen. Dan ga je een goaltje maken", gaat hij verder. "Toen stond Wout daar vooraan en dacht ik: dan pak ik jou."

Uiteindelijk viel Blind toch in de armen van Blind senior. "Ik zei niks. Ik pakte hem vast. Ik weet dat hij heel nuchter is en niet te veel wil laten blijken van het vader-zoon-moment. Maar we genieten er samen wel degelijk van. Er komt zoveel emotie los en dan doe je soms een beetje raar. Het is pure emotie. Zo vaak scoor ik niet en als je op zo’n moment belangrijk kunt zijn voor het elftal, is dat fantastisch. Ook voor jezelf is het natuurlijk geweldig om te scoren op een WK."