Van Hooijdonk ziet 'counterploegje' en gelooft in wereldtitel: 'Louis Deschamps'

Van Hooijdonk ziet 'counterploegje' en gelooft in wereldtitel: 'Louis Deschamps'

03-12-2022 23:10
48

Pierre van Hooijdonk ziet een gelijkenis tussen het huidige Nederlands elftal en het Frankrijk op het WK 2018. De analist constateert langzaam vooruitgang bij de ploeg van Louis van Gaal.

Waar Van Hooijdonk eerder dit WK kritisch was op de rol van de wingbacks - Daley Blind en Denzel Dumfries - is hij nu vol lof. "Ik heb na het duel met Senegal gezegd dat die jongens eigenlijk niet in het spel voorkwamen. En in dit systeem is dat cruciaal. Maar vandaag zag je de oude Dumfries weer en een aanvallende Blind", zegt hij bij de NOS. "Dan voeg je daadwerkelijk iets toe aan het elftal en de manier van spelen."Dan voeg je daadwerkelijk iets toe aan het elftal en de manier van spelen."

Volgens Van Hooijdonk heeft Oranje afstand gedaan van de Hollandse School. "De realiteit is, en daar is niks mis mee: we zijn een counterploegje geworden", zegt hij. Frankrijk werd in 2018 met behoudend voetbal wereldkampioen. "Wij hebben Louis Deschamps als bondscoach. Maar als het de wereldtitel oplevert, ben ik voor", refereert hij aan de wereldtitel van Les Bleus, onder leiding van Didier Deschamps.