Overtuiging bij ESPN-analisten: 'Oranje heeft absoluut kans tegen Argentinië'

Overtuiging bij ESPN-analisten: 'Oranje heeft absoluut kans tegen Argentinië'

03-12-2022 23:48 Laatste update: 23:49
53

Marciano Vink kijkt met vertrouwen naar het restant van het WK voor het Nederlands elftal. De voormalig speler bij onder meer Ajax en PSV zag Oranje tegen de Verenigde Staten (3-1) beter voor de dag komen.

"Het zag er eindelijk iets beter uit", zegt Vink bij het ESPN-programma WK Praat. "We hebben natuurlijk de groepsfase gezien, toen het er gewoon echt niet uitzag en we er terecht kritiek op hebben gegeven." Toch denkt de analist dat Oranje het ver kan schoppen in Qatar. "Nederland heeft absoluut een kans tegen dit Argentinië."

Kees Luijckx sluit zich aan bij de woorden van Vink. "De kansen zullen liggen in de teamdiscipline. Het was voor het eerst dat ik dacht: hé, het plan werkt echt", stelt de oud-verdediger. "Dat zag je ook aan de spelers op het veld. Je zag weinig vertwijfeling, weinig frustratie." Luijckx denkt dat het Nederlands elftal ook kans maakt tegen de Argentijnen, al houdt hij een slag om de arm. "Ik moet zeggen dat ik Argentinië niet heel goed vind, maar ze zijn wel heel onvoorspelbaar. Messi scoort vanavond (tegen Australië, red.) uit het niets."