Ploeggenoten lyrisch over Gakpo: 'Er zit zeker een volgende stap in hem'

Ploeggenoten lyrisch over Gakpo: 'Er zit zeker een volgende stap in hem'

04-12-2022 07:55
58

Cody Gakpo zegt op dit moment niet bezig te zijn met een vertrek bij PSV. De aanvaller van het Nederlands elftal en PSV was afgelopen zomer dicht bij een transfer en wordt nu opnieuw gelinkt aan een grote stap. Daar denkt Gakpo nu niet aan.

Na de wedstrijd tegen de Verenigde Staten kreeg Gakpo daar vragen over. "Ik moet eerlijk zijn, daar denk ik nu niet aan", zegt hij tegen The Athletic. "Ik ben gefocust op het toernooi en wil goed blijven presteren om het team te blijven helpen. Als we wereldkampioen worden, kunnen we hopelijk aan andere dingen denken. Ik probeer gefocust te blijven en de andere spelers praten niet echt over dat soort dingen."

Ploeggenoten van Gakpo zijn ondertussen lyrisch over hem. "Zijn Manchester United en Real Madrid op dit moment op hetzelfde niveau? Geen gebrek aan respect, maar helemaal niet", zegt Virgil van Dijk. "Ik denk dat hij zeker een volgende stap in zich heeft en heb het gevoel dat het zou kunnen gebeuren. Of het nu in de winter gebeurt of volgend jaar, de tijd zal het leren. Maar hij is een geweldige jongen. Hij werkt hard, is erg getalenteerd en er zit zeker meer in hem. We zijn erg blij dat hij het zo goed doet en dat hij nog lang mag doorgaan."

Ook Tyrell Malacia heeft die mening. "Hij is goed genoeg voor de top, daar bestaat geen twijfel over." En Vincent Janssen vindt dat ook. "Hij heeft zoveel kwaliteit en heeft een hele mooie keuze te maken. Ik weet niet wanneer, maar hij kan overal spelen, denk ik."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie