Hiddink en Australië-bondscoach dollen met elkaar: 'Je moet Nederlands praten'

Hiddink en Australië-bondscoach dollen met elkaar: 'Je moet Nederlands praten'

04-12-2022 09:45 Laatste update: 12:53
11

De Australische bondscoach Graham Arnold baalde vanzelfsprekend van de nederlaag tegen Argentinië, maar kon door Guus Hiddink toch nog even lachen. Bij de NOS kwamen Arnold en Hiddink elkaar weer even tegen.

Arnold heeft als speler een verleden bij NAC en diende als assistent van Hiddink bij het Australische elftal in 2006. "Ik vond dat we goed speelden en dan maakt Messi zo'n geweldige goal. Ik kan niet meer dan trots zijn op de spelers, we hebben er het maximale uitgehaald. Meer kan ik niet vragen", zegt Arnold tegen de NOS.

Hiddink zit in de studio en spreekt vervolgens tot Arnold. "Ik ben trots op je man. Je hebt het maximale eruit gehaald. Heel mooi", zegt Hiddink, waarna Arnold aan het woord komt. "I can see you on the tv, how are you boss? Guus is de beste persoon in mijn leven. Hij stuurt me vaak sms-berichten en dan bedank ik hem. Ik wil hem bedanken dat hij mij in zijn leven gelaten heeft. In Australië vinden ze het een klagende, oude man, maar ik ken hem goed: hij is een goede en grappige man. Ik heb veel van hem geleerd."

Hiddink (in het Engels): "Normaal gesproken kan hij boos zijn na een wedstrijd, maar nu heeft hij het geaccepteerd omdat hij er het maximale uit heeft gehaald met dit team. I will give him an advice: take a beer."

"Hey boss, jij moet Nederlands praten, jij moet Nederlands praten", countert Arnold, tot hilariteit van de aanwezigen bij de NOS.