Oranje traint zonder De Vrij, statistieken prijzen het Nederlands elftal

Oranje traint zonder De Vrij, statistieken prijzen het Nederlands elftal

04-12-2022 11:38 Laatste update: 13:00
82

Stefan de Vrij trainde tijdens de uitlooptraining van Oranje wederom apart. De verdediger kampte met wat pijntjes na het gewonnen duel met de Verenigde Staten, waar hij overigens niet in actie kwam. Bij Oranje trainden alleen de reservespelers vandaag.

Volgens De Telegraaf volgt De Vrij een individueel en aangepast trainingsprogramma. Hij zou wat lichte klachten hebben. Dit toernooi maakte De Vrij nog geen minuten. Tijdens de training moesten de reservespelers aan de bak. De basisspelers die zaterdag voor de 3-1 overwinning tegen de Verenigde Staten zorgden mochten op een hometrainer toekijken hoe de wissels zich in het zweet werkten. Verder zaten er ook weer familieleden en vrienden van de spelers op de tribune.

Oranje is in ieder geval statistisch erg goed bezig dit WK. Het Algemeen Dagblad meldt dat het Nederlands elftal de meest effectieve ploeg was in de groepsfase. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal had de minste doelpogingen nodig om een doelpunt te maken op het toernooi in Qatar. Gemiddeld had Oranje 1,6 pogingen nodig om een goal te scoren. Daarnaast gebruikte Nederland met 26 spelers de minste voetballers, alleen Kroatië en Ecuador wisten minder spelers te gebruiken.

Bij De Volkskrant kunnen ze minder genieten van het spel van Oranje op dit WK. De krant zag een terughoudend Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten. 'Goed blijven verdedigen, als team opereren en wachten op aanvallende oprispingen biedt soelaas, in de wedstrijden vanaf de tweede ronde, en daarop heeft Van Gaal zijn elftal ingericht. Overleven plus. Oranje kan zich beter spiegelen aan sterloze ploegen als de Verenigde Staten of Japan, al behoren Frenkie de Jong en Virgil van Dijk tot de besten in hun categorie.'

Bij Trouw waren ze juist erg onder de indruk van de speelwijze van bondscoach Van Gaal. 'In de beste wedstrijd van het Nederlands elftal op het toernooi in Qatar illustreerde de ploeg zaterdag in het Khalifa International stadium waarom Louis van Gaal voor deze behoudende speelwijze heeft gekozen.'