Wenger spreekt België en Duitsland aan: 'Niet volledig gefocust op presteren'

Wenger spreekt België en Duitsland aan: 'Niet volledig gefocust op presteren'

04-12-2022 13:45 Laatste update: 13:57
84

Landen die zich puur en alleen bezig hielden met presteren op het WK kwamen beter voor de dag dan landen die politieke statements hebben geuit. Dat zegt Arsène Wenger, Chief of Global Football Development, zondag op een FIFA-meeting.

Wenger ziet indirect een verband tussen de vroege uitschakeling van bijvoorbeeld Duitsland, maar ook België. Beide landen verloren hun openingswedstrijd. "Je moet een eerste wedstrijd niet verliezen op een WK", zegt Wenger. "Teams met ervaring van vorige toernooien, zoals Frankrijk, Engeland en Brazilië hebben hun eerste wedstrijd heel goed gespeeld. Zij waren volledig gefocust op de competitie en niet op politieke demonstraties."

Wenger denkt dat Engeland succes kan behalen op het WK. "Engeland was uitstekend in de eerste wedstrijd, had het moeilijk in de tweede tegen de Verenigde Staten en stond er toen het een topprestatie moest leveren tegen Wales. Er zijn grote ups en downs geweest. Geen van de grote landen is zo teleurstellend geweest."

"Engeland heeft veel geleerd. Ze zaten bij de laatste vier van het WK en de laatste twee van het EK. Vergeleken met België, dat de top voorbij is, lijkt Engeland een team te zijn dat nu op de top is om te presteren. Het heeft geleerd en is nog steeds jong. Gareth Southgate is een zeer intelligente man, iemand die in staat is om de wedstrijden en zijn eigen prestaties als coach goed te analyseren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s