Wenger en Klinsmann steunen Van Gaal: 'Ik bestempel hem niet als conservatief'

Wenger en Klinsmann steunen Van Gaal: 'Ik bestempel hem niet als conservatief'

04-12-2022 15:47 Laatste update: 15:54
34

In Nederland worden er veel vraagtekens geplaatst bij de manier waarop Oranje momenteel voetbalt. Volgens voetbaliconen Arsène Wenger en Jurgen Klinsmann is er echter geen reden tot geklaag.

Wenger en Klinsmann lieten zich zondag op een een FIFA-meeting uit over het Nederlands elftal. Daarbij ging het ook over het verdedigende spel, dat door onder anderen Marco van Basten en Rafael van der Vaart wordt verafschuwd. 

"De beste manier om de discussie in Nederland te stoppen, is door met de wereldbeker naar huis te gaan", aldus Wenger. "Nederland heeft drie topverdedigers centraal staan. Die moet je dan in hun kracht gebruiken. Ik wil Van Gaal niet bestempelen als een conservatieve coach. Van Gaal weet, met al zijn ervaring, precies wat hij doet", zo besluit de voormalig Arsenal-manager. 

Ook Klinsmann, die 108 interlands speelde voor Duitsland, is onder de indruk van Oranje, dat een stuk effectiever voor de dag komt dan het al uitgeschakelde Duitsland. "Wij Duitsers hebben de meeste schoten op goal gelost, maar zijn al naar huis. Want wij hebben geen Memphis Depay of Cody Gakpo om de bal erin te schieten."