Spits laat Zuid-Koreaanse harten sneller kloppen: 100 huwelijksaanzoeken per dag

Spits laat Zuid-Koreaanse harten sneller kloppen: 100 huwelijksaanzoeken per dag

04-12-2022 16:08
25

De Zuid-Koreaanse spits Guesung Cho is in een mum van tijd uitgegroeid van relatief onbekend, tot een van de meest geadoreerde mannen in zijn thuisland. De populariteit van Cho ontplofte na zijn twee treffers tijdens de 2-3 nederlaag tegen Ghana.

De 24-jarige Cho kan sindsdien zijn telefoon beter uitlaten. Hij krijgt namelijk honderden huwelijksaanzoeken per dag. De spits wordt in Zuid-Korea beschouwd als zeer aantrekkelijk en als iemand met de looks van een popster. Op Instagram kreeg Cho er binnen een dag ongeveer twee miljoen volgers bij. 

"Zuid-Koreaanse voetbalfans staan erom bekend dat ze spelers tot supersterren bombarderen", aldus Devon Rowcliffe in gesprek met The Athletic. Rowcliffe schreef een boek over hoe voetbal beleefd wordt in het Aziatische land. "Na het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea werd Nam-Il Kim een soort sekssymbool. Vrouwelijke fans hielden bij iedere wedstrijd borden in de lucht met teksten, huwelijksaanzoeken en minder formele uitlatingen."

Cho, die viral ging met een video waarop hij niets meer doet dan voor zich uitstaren, heeft echter al een vriendin. Maandag kan hij opnieuw aan de bak. Dan staat het duel met Brazilië in de achtste finale op het programma.