Mbappé schrijft WK-geschiedenis en laat Pelé, Maradona en Ronaldo achter zich

Mbappé schrijft WK-geschiedenis en laat Pelé, Maradona en Ronaldo achter zich

04-12-2022 18:03 Laatste update: 18:19
36

Kylian Mbappé tekende zondagmiddag tegen Polen voor zowel het tweede als het derde Franse doelpunt. De pas 23-jarige aanvaller heeft nu al negen WK-doelpunten op zijn naam staan en heeft daarmee een record van de Braziliaanse voetballegende Pelé aan diggelen geschoten.

Mbappé maakte zijn eerste treffer na 74 minuten. Hij was het eindstation na een flitsende counter, waarna Polen-doelman Wojciech Szczęsny volstrekt kansloos moest toekijken na een vlammend schot. In de absolute slotfase maakte hij ook nog de 0-3. 

Met dat doelpunt komt Mbappé op 33 treffers voor Frankrijk, waarvan liefst negen op een WK. De aanvaller streeft daarmee Pelé voorbij als meest scorende speler onder de 24 jaar op een WK. Mbappé, die nu topscorer in Qatar is met vijf doelpunten, heeft nu ook al meer WK-doelpunten gemaakt dan Cristiano Ronaldo en Diego Maradano. 

John de Jong wist niet wat hij zag. "Waanzinnig, wat is deze jongen goed. Hij is de meest complete speler van de wereld op dit moment. Hij heeft écht alles", aldus de voormalig technisch directeur van PSV in de studio van de NOS. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie