Deschamps wijst op specifieke kwaliteiten van Mbappé: 'Hij is daar echt uniek in'

Deschamps wijst op specifieke kwaliteiten van Mbappé: 'Hij is daar echt uniek in'

04-12-2022 18:37
26

Didier Deschamps is enorm tevreden met het spel van Kylian Mbappé dit WK. De bondscoach van Frankrijk zag zijn ploeg het wat moeilijk hebben in het begin van de wedstrijd, maar uiteindelijk werd de wedstrijd mede door de individuele klasse van Mbappé over de streep getrokken.

"Aan het einde van de eerste helft hadden we het alles behalve simpel", vertelde Deschamps na afloop van het duel tegenover TF1. "In de rust heb ik wel een paar dingetjes omgezet en je zag dat we daardoor wel wat sterker stonden. Uiteindelijk winnen we ook door de individuele kwaliteit van Mbappé, maar ik vond het karakter van de hele ploeg de juiste instelling vandaag. We wilden Polen in de tweede helft geen enkele kans meer geven en daar waren wel wat omzettingen voor nodig in de rust."

Deschamps gaat nog wat verder in op de kwaliteiten die Mbappé uniek maken. "Mbappé is een speler die op elk moment problemen in het veld kan oplossen. Soms zijn er veel problemen en dan is hij daar echt uniek in. Het is heel goed voor ons dat we een speler als hij er bij hebben."

Ook Olivier Giroud was tevreden met de prestatie van zijn thuisland. Door zijn openingsdoelpunt wipte hij over Thierry Henry heen en werd hij de topscorer aller tijden van de Fransen. Hij maakte er 52 in het shirt van Les Bleus. "We hebben de juiste woorden kunnen vinden in de kleedkamer. We zijn een geweldige groep vrienden en ik denk dat je dat vandaag ook wel hebt kunnen zien op het veld. Het is voor mij een droom om Henry te kunnen verslaan. Mijn droom is nu om zo ver mogelijk te komen met dit team."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie