'Verbazingwekkend dat Noppert zonder ervaring deze klasse toont op een WK'

'Verbazingwekkend dat Noppert zonder ervaring deze klasse toont op een WK'

04-12-2022 19:43
100

Arnold Mühren steekt de loftrompet over Andries Noppert. De 28-jarige doelman hield zich zaterdag ook in zijn vierde interland uitstekend staande. Mede daardoor plaatste Oranje zich ten koste van de Verenigde Staten voor de kwartfinale van het WK.

Mühren beloont Noppert met een 7,5 in De Telegraaf. "Het is eigenlijk verbazingwekkend dat iemand zonder ervaring op een wereldpodium deze klasse en nuchterheid toont", zegt de Europees kampioen van 1988. "Hij is een gigant in het doel en heerst in de lucht, en met zijn voeten maakt hij weinig fouten. Er was kritiek op de keuze vooraf, maar er zit toch een idee achter het project om hem te bombarderen tot eerste keeper. Dat is wel een compliment voor de staf waard."

De sluitpost van sc Heerenveen kreeg één tegentreffer, maar hielp het Nederlands elftal ook een paar keer uit de brand. "Hij had een aantal uitstekende reddingen en liet na de rust ook nog zien dat hij gevoel heeft voor diepte, want hij kwam heel rap zijn doel uit om met een sliding ver op het veld in te grijpen. We dachten allemaal: laat het eerst maar eens zien. Maar hij laat elke wedstrijd op dit WK zien dat hij er hoort te staan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie