Mbappé legt uit waarom hij zweeg op het WK: 'De boete betaal ik zelf'

Mbappé legt uit waarom hij zweeg op het WK: 'De boete betaal ik zelf'

04-12-2022 20:26 Laatste update: 22:29
41

Kylian Mbappé heeft voor het eerst dit WK met de media gesproken na zijn glansrol voor Frankrijk in het duel met Polen. De 23-jarige aanvaller legt uit waarom hij liever zijn voeten laat spreken en daarvoor zelfs een boete accepteerde.

Met twee knappe treffers en een assist hielp Mbappé Les Bleus zondag aan een plek in de kwartfinale. Vervolgens verscheen hij voor het eerst op een persconferentie. "Ik weet dat veel mensen vragen waarom ik niet sprak. Voor alle journalisten, het is niets persoonlijks. Ik had gewoon de behoefte om mij te concentreren op het toernooi. Ik wil mij honderd procent focussen op mijn prestaties en geen energie verspillen aan iets anders."

"Daarom liet ik mij niet zien aan de media", benadrukt Mbappé. "Ik heb begrepen dat de Franse voetbalbond een boete heeft gehad omdat ik niet bij de media verscheen en ik heb gezegd dat ik die zelf betaal. Het zou niet juist zijn als de bond dat voor mij gaat betalen."

Dat Mbappé zich afsluit voor randzaken, lijkt zijn vruchen af te werpen. Hij scoorde dit WK al vijf keer. "Natuurlijk is dit WK een obsessie, het is de competitie van mijn dromen. Ik heb het geluk dat ik hier speel. Ik heb mijn seizoen fysiek en mentaal opgebouwd richting het WK. Ik wilde op het juiste moment klaar zijn en op dit moment gaat het goed. Maar we zijn nog ver verwijderd van ons doel en het doel dat ik mijzelf heb gesteld: het WK winnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie