Voormalig Feyenoorder Ono hoopt op 'speciale' halve finale tussen Oranje en Japan

Voormalig Feyenoorder Ono hoopt op 'speciale' halve finale tussen Oranje en Japan

05-12-2022 11:36
38

Voormalig middenvelder van Feyenoord, Shinji Ono, hoopt op een halve finale tussen Japan en Oranje. Japan verraste de wereld door van Spanje en Duitsland te winnen. Volgens Ono maakt Japan daardoor kans op de WK-winst.

Dat vertelt de nog altijd voetballende middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij is het er niet mee eens dat dit het toernooi van de verrassingen wordt genoemd. "Ik vind het wel meevallen. Eerlijk gezegd zie ik veel landen in de knock-outfase die ik daar wel had verwacht. Ja, ook Japan, ondanks het feit dat ze in een poule zaten met Duitsland en Spanje. Is dat gek? Een beetje misschien, want winnen van Spanje op het WK is speciaal. Maar ik meen het echt."

"De Japanse spelers zijn heel fit en ze weten precies wat ze moeten doen", gaat hij verder. Maandag treft Japan Kroatië in de achtste finales. Ook daar liggen kansen, zegt Ono. "Waarom niet? Ik sluit zelfs een plek in de finale niet. Ja, ook Japan kan dit WK winnen. Wie Spanje en Duitsland verslaat, kan ver komen."

"Ik heb veel met Nederland, uiteraard vooral met Rotterdam. Dus Japan tegen Oranje zou voor mij heel speciaal zijn." Ono is op zijn 44ste nog altijd actief in het voetbal. Hij speelt op het hoogste niveau in Japan bij Hokkaido Consadole Sapporo.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie