'Hij is het beste in vorm, maar uitzicht op speeltijd heeft hij niet'

'Hij is het beste in vorm, maar uitzicht op speeltijd heeft hij niet'

05-12-2022 12:17 Laatste update: 12:18
109

Het Nederlands elftal treft Argentinië vrijdag (20.00 uur) in de kwartfinales op het WK. Het spel is volgens de Nederlandse media nog altijd niet oogstrelend, maar Oranje heeft het geluk dat geen één ploeg topvoetbal speelt. Voor Steven Berghuis ziet het er niet goed uit. Hij begon nog in het duel met Senegal, maar lijkt zijn plek nu definitief kwijt te zijn. 

Van Gaal wel degelijk bewust van 'matig' spel
Diep van binnen weet zelfs bondscoach Louis van Gaal dat het aan de bal nog niet om over naar huis te schrijven is, volgens De Telegraaf. 'Volgens Van Gaal is er sprake van een stelselmatige negatieve benadering door de media, terwijl de kritiek van Van Basten inhoudelijk en terecht was. Het is het beproefde recept van bondscoaches en trainers die onder vuur liggen. Van Gaal noemt bewust geen man en paard, zegt hij, om het teamproces niet te verstoren.

'Naar buiten toe is er bij de bondscoach geen ruimte voor negativiteit. Voor positiviteit maakt hij de weg wel vrij, getuige de zoen die Denzel Dumfries kreeg in de persconferentie. Iets wat Van Gaal eerder deed tijdens een besloten trainingssessie. In die setting vertelt hij internationals trouwens ongezouten zijn waarheid en krijgen ze ten overstaan van iedereen de wind van voren als hem iets niet zint', klinkt het.

Van Gaal heeft één onvergetelijke wedstrijd nodig
Het Algemeen Dagblad ziet dat ook, maar merkt op dat geen één land de sterren van de hemel speelt. 'Op dit WK in Qatar wordt opnieuw feilloos duidelijk hoe klein de verschillen tussen landen zijn, hoeveel er op details aankomt. Vrijwel geen enkel landenteam speelt oogstrelend voetbal, juist omdat de tegenstanders net zo topfit en tactisch goed georganiseerd zijn. Noem eens één WK-team dat consequent tegenstanders van de mat speelt? Zelfs Spanje, Frankrijk en Brazilië slagen daar, met al hun prachtige spelers, niet in.' Volgens de krant heeft Oranje nog minimaal één onvergetelijke wedstrijd, één legendarische ontknoping nodig op dit WK. 'Want dat is onmiskenbaar hét risico bij de huidige, puur pragmatische aanpak van Van Gaal: zonder klinkend resultaat blijft er over pakweg tien jaar weinig gedenkwaardigs over.'

Berghuis: man in vorm
"De fotograaf van de KNVB neemt na afloop altijd een foto van het winnende team en daar staat één man altijd op: Steven Berghuis. Dat is een waanzinnig goede voetballer. Ik denk dat hij op dit moment het best in vorm is van alle internationals die hier zijn, maar uitzicht op speeltijd heeft hij niet', zegt Valentijn Driessen in Kick-off, de podcast van De Telegraaf. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie