Mbappé-slachtoffer: 'Snelste dat ik ooit heb gezien, hij verschroeit mijn benen'

Mbappé-slachtoffer: 'Snelste dat ik ooit heb gezien, hij verschroeit mijn benen'

05-12-2022 13:55 Laatste update: 14:05
28

Matty Cash wist soms niet waar hij het zoeken moest in het WK-duel van Polen met Frankrijk. De 25-jarige rechtsback stond voor de schier onmogelijke uitdaging om Kylian Mbappé af te stoppen.

Cash kon niet voorkomen dat Mbappé een assist gaf en twee keer scoorde tijdens de 3-1 zege van Les Bleus. De geboren Engelsman had zich verdiept in de pijlsnelle aanvaller, maar was kansloos. "Voor de wedstrijd heb ik de hele middag video's van hem bekeken, dus ik wist dat het een zware test zou worden", zegt hij tegen The Guardian. "Maar wanneer hij de bal krijgt, stopt, en weer beweegt, is hij het snelste ding dat ik ooit heb gezien."

Dat terwijl Cash zich nog zorguldig had voorbereid. Hoe kan dat? "Als ik zijn beelden bekijk lig ik in bed. Op het veld verschroeit hij mijn benen. Dat is het verschil", lacht hij als een boer met kiespijn. "Het is een enorm verschil. Hij beweegt heel goed. Ik had een paar sprintduels met hem en ik denk dat het nog best aardig ging."

Cash hoopt dat het Kyle Walker beter vergaat. "Hij is waarschijnlijk net zo snel als Mbappé. Hij is de beste rechtsback van Engeland. Als iemand Kylian kan afstoppen, dan is hij het. Ik zei eerder dat Raheem Sterling mijn sterkste tegenstander was. Sterling is snel, maar Mbappé is onnavolgbaar."

Cash hield toch nog een mooie herinnering over aan de duels met de Franse ster. "Na afloop zei ik tegen hem: mag ik je shirt? Die heeft hij gegeven, dus daar ben ik heel blij mee."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie